uitbreiding woonhuis Tilburg JMW architecten

Woonhuis 101 Tilburg

Opdrachtgever Particulier
Locatie Tilburg
Jaartal 2009

Aan een oude karakteristieke straat in Tilburg wonen de opdrachtgevers in een sobere woning uit de jaren 30. Om de woning te laten voldoen aan het huidig wooncomfort en uit te breiden voor een gezin met drie kinderen is het noodzakelijk om het wonen op de begane grond uit te breiden. Het ontwerp van JMW architecten gaat uit van een continue ruimte die door de ruimtelijke aaneenschakeling plekken organiseert voor het gezinsleven.

Een extra ruimte in de tuin welke als tuin-/eetkamer fungeert, de verbindingszone waarin een kastenwand als een multifunctionele ruimte dient en het oude woongedeelte aan de straatzijde waar een studeer-/tv kamer van wordt gemaakt. De tuinkamer staat ruimtelijk los van het oude woongedeelte en maakt door zijn vloeiende beweging een patio tussen het oude en het nieuwe gedeelte. Hierdoor ontstaat een aaneenschakeling van een tweetal buitenruimten. Een intieme stadspatio gevolgd door een groene achtertuin.

JMW Architecten