Heikantsestraat Prinsenbeek JMW architects

Heikantsestraat Prinsenbeek

Opdrachtgever Vastlab
Locatie Prinsenbeek
Jaartal 2018

In august 2018 JMW architects, commissioned by VASTLAB, made the preliminary design for 21 residences located at Heikantsestraat Prinsenbeek. The 5.600 m² site is set in a green setting.

The volume is set up along the site’s boundaries and is reached from the Heikantsestraat. On the east side the residences are oriented towards the Heikantsestraat, connecting with the existing houses in the street. The program consists of patio dwellings and focusses on families and elderly residents. Optional carports and an optional extra level cause for a differentiated, ‘jagged’ facade. The ‘jagged’ facade generates diversity and adds identity. The communal courtyard runs all along to the doorstep. There are no individual gardens, just a uniform communal carpet. The courtyard provides space for parking, green space and energy and water buffering.

Heikantsestraat Prinsenbeek JMW architecten
Heikantsestraat Prinsenbeek JMW architecten
Heikantsestraat Prinsenbeek JMW architecten
Heikantsestraat Prinsenbeek JMW architecten
Heikantsestraat Prinsenbeek JMW architecten
JMW Architecten